FSC Certificering

Naast onze BRC certificering zijn wij ook FSC® gecertificeerd. Het FSC-systeem beschermt het bosbeheer en het leefgebied van planten en dieren. Door FSC te gebruiken geven wij economische waarde aan het bosgebied en ondersteunen het behoud van dit leefgebied.

 

Waarom FSC?

Het maken van onze verpakkingen hoeft niet ten koste te gaan van de leefomgeving van bomen, dieren en planten. Door het gebruik van hout uit een FSC bos weten wij zeker dat er een product geleverd wordt uit een duurzaam bosbeheer. Een boseigenaar uit een FSC bos houdt onder andere rekening met het behoud van biodiversiteit en de bescherming van waterlopen.

In tropische bossen in voornamelijk Zuid-Amerika, Afrika en Zuidoost-Azië worden bossen veel te snel gekapt. Ontbossing zorgt voor onder andere CO2-uitstoot waardoor klimaatverandering ontstaat. Hiernaast zijn zowel dier, plant als mens over de gehele wereld afhankelijk van het bos.

Het FSC-systeem behoudt verantwoord bosbeheer en zorgt ervoor dat bossen kunnen blijven bestaan. Het leefgebied van planten en dieren wordt beschermd en het risico dat bossen worden gekapt voor andere doeleinden zoals mijnbouw wordt zoveel mogelijk tegengegaan.

Door ons te certificeren stellen wij vast dat het bedrijf zich aan de regels houdt. Als FSC gecertificeerd bedrijf kunnen wij FSC-producten verkopen. Onze FSC producten zijn te herkennen aan het FSC label, inclusief ons unieke Keurmerk Licentie Code, dat op het eindproduct is gedrukt.


Klik hier voor ons FSC Certificaat.