Duurzame bekers

Alternatieven voor plastic wegwerpbekers

Wegwerp drankverpakkingen worden in het dagelijks leven ontzettend veel gebruikt. Zowel warme als koude dranken worden bij afhaalmogelijkheden geserveerd in wegwerpbekers. Deze bekers worden gebruikt in een breed scala aan branches. Denk hierbij aan horecagelegenheden, maar ook aan ziekenhuizen, pretparken, kantoorpanden en in het vliegtuig. Wegwerpbekers zijn niet meer weg te denken uit de industrie, maar toch zijn er een hoop ontwikkelingen gaande. 

Meer informatie over de mogelijkheden voor jouw bedrijf? Bel 010 521 69 55 of mail naar info@znppackaging.com zodat onze accountmanagers je kunnen voorzien van advies op maat! 

Plastic_wegwerp_bekers
 Ruim 4000 artikelen in onze webshop Gratis verzending vanaf €350 Voor 12:00 besteld, morgen in huis Vakkundig advies van professionals 
Smoothie_bekers

Verbod op kunststof drinkbekers

De hoeveelheid wegwerpplastic in zeeën neemt jaarlijks gigantisch toe. Plastic afval is een groot milieuprobleem omdat plastic giftige stoffen bevat en niet in de natuur wordt afgebroken. Op 3 juli 2021 is de Europese Single-Use-Plastic (SUP) wetgeving geïntroduceerd. Er is een verbod op alle plastic verpakkingen die bestemd zijn voor eenmalig gebruik, ofwel disposables. Dit betekent dat ook plastic bekers niet meer worden geproduceerd en niet meer worden verkocht. Wij bieden inmiddels al enkele jaren alternatieven aan voor kunststof bekers en rietjes.

Duurzame drinkbekers

Door te kiezen voor duurzame bekers dragen we allemaal een steentje bij aan het milieu en de vermindering van plastic. Duurzame drinkbekers zijn beschikbaar in diverse materialen. Warme dranken worden voornamelijk geserveerd in kartonnen drinkbekers. Een kartonnen drinkbeker bevat een coating aan de binnenzijde van de beker, waardoor drank niet kan doorlekken. 

PLA bekers zijn gemaakt van maiszetmeel dat verkregen wordt uit mais. PLA bekers zijn transparant en geschikt voor koude dranken. PLA bekers kunnen gebruikt worden als smoothie bekers, of  voor het serveren van bijvoorbeeld frisdrank. PLA drinkbekers kunnen afgesloten worden met PLA deksel. Bijpassend kan er gebruik worden gemaakt van duurzame rietjes, die tevens zijn gemaakt van karton en PLA. 

Bedrukte_kartonnen_beker

Bekers bedrukken met logo

Bekers die gemaakt zijn van duurzame materialen kunnen bedrukt worden in een eigen huisstijl. Door het toevoegen van een eigen logo op een drinkbeker wordt de branding van jouw bedrijf ook gecommuniceerd de verpakkingsmaterialen. Zowel kartonnen bekers als PLA bekers kunnen voorzien worden van een logo of specifieke huisstijl. Bedrukte bekers met een coatinglaag aan de binnenzijde worden tevens voorzien van het SUP logo, dat aangeeft dat het product plastic bevat. 

Bedrukte_koffiebekers_Ammerlaan