Duurzame verpakkingen

Al jarenlang zijn we in de maatschappij bezig met duurzame ontwikkelingen. Hoe kun je economische groei creëren zonder dat dit ten koste gaat van natuur en milieu? Ook binnen ZNP Packaging houden we deze trend nauwlettend in de gaten en hebben vele van onze klanten al gekozen voor duurzame oplossingen.

Door producten aan te bieden die voldoen aan milieukenmerken en duurzaamheidscertificeringen dragen we allemaal ons steentje bij aan duurzaam ondernemen.

AdobeStock_295639865

FSC certificering

Het gebruik van verpakkingen hoeft niet ten koste te gaan van de leefomgeving van bomen, dieren en planten. Door het gebruik van hout uit een FSC bos weten wij zeker dat er een product geleverd wordt uit een duurzaam bosbeheer.

 

Het FSC-systeem behoudt verantwoord bosbeheer en zorgt ervoor dat bossen kunnen blijven bestaan. Het leefgebied van planten en dieren wordt beschermd en het risico dat bossen worden gekapt voor andere doeleinden zoals mijnbouw wordt zoveel mogelijk tegengegaan.

 

Onze FSC (kartonnen en papieren) producten zijn te herkennen aan het FSC logo dat bedrukt is op de verpakking.

Single Use Plastic wetgeving

De hoeveelheid wegwerpplastic in zeeën neemt jaarlijks gigantisch toe. Plastic afval is een groot milieuprobleem omdat plastic giftige stoffen bevat en niet in de natuur wordt afgebroken.

Veel dieren zoals zeeschildpadden, zeehonden, vissen en schaaldieren eten deze plastic resten per ongeluk op en kunnen hier ziek van worden. De Europese Unie wilt daarom het gebruik van wegwerpplastic verminderen en de inzameling en het recycleproces van plastic optimaliseren. Vanaf 3 juli 2021 gaat de Europese Single-Use Plastic (SUP) wetgeving in.

Binnen ZNP Packaging kijken we al vanaf de oprichting om ons heen en volgen de trends en ontwikkelingen op de voet. Daarom bieden wij al jarenlang duurzame en biologisch afbreekbare verpakkingsoplossingen.

Er komt een verbod op onder andere plastic borden, bestek, roerstaafjes, drinkbekers, maaltijdcontainers en rietjes. Ter vervanging van deze plastic materialen zijn er ruim voldoende alternatieven die gebruikt kunnen worden. Deze alternatieven zijn biologisch afbreekbaar en gemaakt van natuurlijke producten. Zo dragen wij met z’n allen een steentje bij aan het behoud van onze prachtige zeedieren en hun leefomgeving!

SUP_woorden_210x148mm
Sup_yes_-_no