Duurzame verpakkingen

Al jarenlang zijn we in de maatschappij bezig met duurzame ontwikkelingen. Hoe kun je economische groei creëren zonder dat dit ten koste gaat van natuur en milieu? Ook binnen ZNP Packaging houden we deze trend nauwlettend in de gaten en hebben vele van onze klanten al gekozen voor duurzame oplossingen. Verpakkingen zijn onmisbaar voor het beschermen en transporteren van producten. Duurzame verpakkingen zijn ontworpen om de negatieve impact van de productie te verminderen. Door verpakkingen aan te bieden die voldoen aan milieukenmerken en duurzaamheidscertificeringen dragen we allemaal ons steentje bij aan duurzaam ondernemen. Klik hieronder op de materiaalsoorten voor ons verpakkingsassortiment! Interesse in duurzame verpakkingen bedrukt met uw eigen logo? Neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden!

ZNP_lollies_wit

Duurzaam verpakken start bij de productie van verpakkingen. Eén van de simpelste manieren om te verduurzamen is door gebruik te maken van recyclebare materialen. De verpakking kan daardoor namelijk hergebruikt worden doordat de materialen opnieuw worden verwerkt. De meest gebruikte recyclebare verpakkingen zijn gemaakt van karton, maïs (PLA) en suikerriet. Kartonnen verpakkingen worden in veel gevallen voorzien van een coating waardoor deze vet- en waterafstotend zijn. 

Single Use Plastic

De hoeveelheid wegwerpplastic in zeeën neemt jaarlijks gigantisch toe. Plastic afval is een groot milieuprobleem omdat plastic giftige stoffen bevat en niet in de natuur wordt afgebroken. Veel dieren zoals zeeschildpadden, zeehonden, vissen en schaaldieren eten deze plastic resten per ongeluk op en kunnen hier ziek van worden. De Europese Unie wilt daarom het gebruik van wegwerpplastic verminderen en de inzameling en het recycleproces van plastic optimaliseren. Vanaf 3 juli 2021 gaat de Europese Single-Use Plastic (SUP) wetgeving in. Plastic disposables zoals roerstaafjes en plastic koffiebekers zijn sinds 1 juli 2021 verboden.

Naast het recyclen van duurzame verpakkingsmaterialen kan er gebruik gemaakt worden van biologisch afbreekbare verpakkingen, de zogenaamde biodisposables. Dit zijn verpakkingen die gemaakt zijn van natuurlijke materialen zoals katoen en maïszetmeel. Deze materialen kunnen namelijk worden afgebroken en teruggegeven worden aan de aarde zonde schade aan het milieu aan te richten. 

Milieuvriendelijke verpakkingen - FSC hout

Het gebruik van verpakkingen hoeft niet ten koste te gaan van de leefomgeving van bomen, dieren en planten. Door het gebruik van hout uit een FSC bos weten wij zeker dat er een product geleverd wordt uit een duurzaam bosbeheer. Het FSC-systeem behoudt verantwoord bosbeheer en zorgt ervoor dat bossen kunnen blijven bestaan. Het leefgebied van planten en dieren wordt beschermd en het risico dat bossen worden gekapt voor andere doeleinden zoals mijnbouw wordt zoveel mogelijk tegengegaan. Onze FSC, kartonnen en papieren verpakkingen zijn te herkennen aan het FSC logo dat bedrukt is op de verpakking.

SUP_woorden_ENG
SUP_verpakkingen

Kartonnen koffiebekers

Door te kiezen voor duurzame bekers dragen we allemaal een steentje bij aan het milieu en de vermindering van plastic. Duurzame drinkbekers zijn beschikbaar in diverse materialen. Warme dranken worden voornamelijk geserveerd in kartonnen drinkbekers. Een kartonnen drinkbeker bevat een coating aan de binnenzijde van de beker, waardoor drank niet kan doorlekken. 

PLA bekers zijn gemaakt van maiszetmeel dat verkregen wordt uit mais. PLA bekers zijn transparant en geschikt voor koude dranken. PLA bekers kunnen gebruikt worden als smoothie bekers, of  voor het serveren van bijvoorbeeld frisdrank. PLA drinkbekers kunnen afgesloten worden met PLA deksel. Bijpassend kan er gebruik worden gemaakt van duurzame rietjes, die tevens zijn gemaakt van karton en PLA.

Verpakken van voedingsmiddelen

Om de houdbaarheid te optimaliseren dient voedsel veilig verpakt te worden. Ons assortiment aan duurzame verpakkingen voor de voedingsmiddelenindustrie is enorm. Zo hebben wij menubakken beschikbaar in duurzame materialen zoals karton en suikerriet voor het verpakken van maaltijden. Daarnaast bestaat ons assortiment uit onder andere kartonnen schaaltjes, conische bakjes en andere verpakkingen. Bekijk onze specifieke branches voor de juiste verpakkingen voor jouw bedrijf! 

Takeaway branche

Disposables zijn verpakkingen voor eenmalig gebruik. Binnen de takeaway industrie zijn disposables de meest voorkomende verpakkingsmaterialen. Ons assortiment aan takeaway verpakkingen bestaat onder andere uit takeaway bakjes, menubakken, soepbekers, conische bakjes, kartonnen bekers en papieren tassen. Het gehele assortiment is verkrijgbaar in een aantal neutrale designs. Hiernaast bieden wij de mogelijkheid om disposables te bedrukken in jouw eigen huisstijl!