Retail

Wie let op verpakkingen in de supermarkt zal wellicht niet direct één van onze producten herkennen. In de afgelopen jaren hebben wij met diverse voorverpakkers mooie projecten mogen ontwikkelen. Deze voorverpakkers leveren voornamelijk aan diverse supermarktketens, soms onder een eigen merk en in veel gevallen ook onder een private label. Het ontwikkelen van een verpakking voor een voorverpakker vergt een bijzonder technisch proces.

Waar we bijvoorbeeld bij restaurantketens voornamelijk kijken naar de uitstraling van een verpakking wordt er bij het voorverpakken van voedsel meer rekening gehouden met het logistieke proces en het optimaliseren van de THT-datum. Verswaren worden vaak onder druk van een korte productietijd besteld. Hierdoor dient een verpakking ook mee te kunnen draaien in het productieproces en er zelfs voor te zorgen dat het productieproces ook versneld kan worden. Naast het rekening houden met een minimale bederving en het logistieke proces wilt het oog uiteraard ook wat. 

Een optimale afstemming tussen productionele, logistieke en commerciële aspecten is dus ontzettend belangrijk! 

Bracamonte Convenient Kitchen

Bracamonte Convenient Kitchen is ontstaan vanuit een passie voor eten en om dit voor zoveel mogelijk mensen bereikbaar te maken. Vooral op plekken waar dit niet vanzelfsprekend is, zoals bijvoorbeeld op tankstations, het werk en in het vliegtuig. Dagelijks maken chefs de beste producten voor ontbijt, lunch en diner.

De service van Bracamonte helpt alledaagse eetmomenten bijzonder te maken voor gasten. Een groot deel van de producten van Bracamonte liggen in ‘grab-and-go’ koelingen. Om de THT en versheid te optimaliseren dient de verpakking nauwkeuring op het product aan te sluiten. De verpakkingslijn van Bracamonte bestaat dan o.a. ook uit houdbaarheidsfolies, saladebakken en diverse wrapcups en sandwich trays voor private labels zoals La PLace.

Bracamonte_duplex_kraft_sandwich_tray
Bracamonte_wrap_cups_bruin
Bracamonte_kibbeling_sleeve
Bracamonte_kraft_torilla_cup