Retail

Wie let op verpakkingen in de supermarkt zal wellicht niet direct één van onze producten herkennen. In de afgelopen jaren hebben wij met diverse voorverpakkers mooie projecten mogen ontwikkelen. Deze voorverpakkers leveren voornamelijk aan diverse supermarktketens, soms onder een eigen merk en in veel gevallen ook onder een private label. Het ontwikkelen van een verpakking voor een voorverpakker vergt een bijzonder technisch proces.

Waar we bijvoorbeeld bij restaurantketens voornamelijk kijken naar de uitstraling van een verpakking wordt er bij het voorverpakken van voedsel meer rekening gehouden met het logistieke proces en het optimaliseren van de THT-datum. Verswaren worden vaak onder druk van een korte productietijd besteld. Hierdoor dient een verpakking ook mee te kunnen draaien in het productieproces en er zelfs voor te zorgen dat het productieproces ook versneld kan worden. Naast het rekening houden met een minimale bederving en het logistieke proces wilt het oog uiteraard ook wat. 

Een optimale afstemming tussen productionele, logistieke en commerciële aspecten is dus ontzettend belangrijk! 

LaBan_Irish_Glory_kruidenboter

LaBan Foods: 

For the love of butter

LaBan Foods is dé marktleider op het gebied van de productie en verkoop van kruidenboter. Sinds 1993 is LaBan een innovatieve producent van boterspecialiteiten. Met haar 500 á 600 verschillende producten exporteert LaBan onder andere naar Duitsland, Scandinavië, Spanje, Oostenrijk en Letland. 

Wij mogen al enkele jaren met LaBan succesvolle projecten ontwikkelen. Hierbij denkt onze accountmanager actief mee over logistieke processen en hoe deze geoptimaliseerd kunnen worden met behulp van boterverpakkingen. Regelmatig worden kuipjes en deksels getest. Naast het snel en veilig vullen van kuipjes testen we regelmatig diverse folies om de versheid van het eindproduct te garanderen.

LaBan_kruidenboter
Laban_Jean_Baton
Laban_kruidenboter_1
Laban_productieproces