Verpakkingen van schets tot eindproduct

Inspirerende en innovatieve ideeën kunnen er in je hoofd fantastisch uitzien. Om deze ideeën om te zetten naar daadwerkelijke uitvoering kan een flinke uitdaging zijn. Bij ZNP Packaging maken en distribueren we niet alleen verpakkingen, maar we helpen ook bij het ontwikkelen van nieuwe ideeën! We werken oplossingsgericht en denken mee. Er is veel mogelijk, heel veel! Voor een aanvraag van verpakkingsmaterialen op maat zal één van onze accountmanagers samen met jouw team sparren over o.a. de merkbeleving, materiaalsoorten en verpakkingslijn.

Simonis_-_Hollandse_nieuwe_verpakking

De juiste verpakking voor jouw product

Een van de belangrijkste aspecten voor de keuze van een verpakking is dat deze nauw aansluit op het product. Het product dat verpakt moet worden bepaald voornamelijk de keuze voor materiaalsoorten, een beschermde coating en de grote van de verpakking. Een kartonnen doos kan aan zowel de buiten- als binnenzijde bedrukt worden, maar is niet de perfecte keuze voor bepaalde voedselwaren. Vette producten hebben bijvoorbeeld een verpakking met coating nodig zodat het vet niet gaat lekken.

Bij de verpakking van producten bekijken wij nauwkeurig welke verpakking het beste aansluit om de kwaliteit van het product te optimaliseren. Of het nu gaat om voedselwaren, kleding of breekbare producten. Elk product is op zichzelf uniek en heeft ook een unieke verpakking op maat nodig. Zowel de bescherming van het product als de presentatie voor verkoop zijn cruciale aspecten voor het op maat maken van verpakkingen.

Verpakkingslijn Frecious Slowjuice

Voor Frecious Slowjuice hebben wij een nieuw concept ontwikkeld voor het concept ‘health shots’. De cupjes die wij leveren zijn geschikt voor de vriezer en precies voldoende voor één shot. Als accountmanager ben je altijd opzoek naar innovatie verpakkingsoplossingen. Voor de health shots hebben wij daarom nieuwe cupjes ontworpen. Eén met een losse deksel zodat deze automatisch gevuld kunnen worden. Hiernaast kan de klant het shot zo makkelijker consumeren. Het automatisch vullen van de cupjes zorgt voor een efficiëntere productie. Wij dragen zorg voor de verpakking, maar denken verder mee door nieuwe verpakkingsoplossingen te realiseren zodat, in dit geval, het productieproces van de klant geoptimaliseerd kan worden.

Frecious_-_health_shots
CAND4818_-_lollipop

Verpakkingslijn schetsen

Nadat de juiste materiaalsoorten zijn gekozen gaan we het ontwerp maken. De huisstijl van de klant is hierbij uitermate belangrijk. Welke boodschap wil je met jouw verpakking overbrengen? Herkenbaarheid en innovatief zijn is voor velen een grote must, maar om dit daadwerkelijk uit te voeren in een algehele lijn met diverse materiaalsoorten kan soms lastig zijn. Het produceren van nieuwe verpakkingsmaterialen gaat daarom niet zonder een vooraf opgemaakte schets. We maken diverse ontwerpen en bepalen samen met de klant hoe de algehele lijn eruit komt te zien. Er wordt gebruik gemaakt van tekst, kleur, logo’s en animaties. Niet elk materiaalsoort kan in full color gedrukt worden, en niet elke kleur komt tot zijn recht op bepaalde materialen. PMS kleuren zijn in 99% van de gevallen noodzakelijk om aan te leveren.

Ontwerp

Nadat er meerdere schetsen zijn opgesteld en de klant de keuze heeft gemaakt wordt de schets omgezet in een daadwerkelijk ontwerp. Hierbij worden digitale werktekeningen gebruikt waarbij het ontwerp exact op maat wordt geplaatst. Met een werktekening krijgt de klant direct een duidelijk beeld van het uiteindelijke resultaat, maar hier laten wij het uiteraard niet bij. In geval van nieuwe verpakkingen met een gloednieuw ontwerp leveren wij altijd een handmodel of sample aan. Ondanks dat een werktekening, of zelfs een digitale 3D tekening al heel veel laat zien is het voor de algehele beleving belangrijk om een fysieke verpakking in hand te hebben. Het geeft een realistisch beeld en de mogelijkheid om een en ander aan te passen. Zo weten zowel de klant als wij wat we leveren en is het plaatje compleet.

CAND4818_-_lollipop_final
Kruidvat_-_Healthy_foods

Verpakkingsschets in productie

Nadat de klant het handmodel heeft ontvangen en akkoord heeft gegeven op de drukproef gaat de bestelling in productie. Aan de hand van de grote van de bestelling, de materialen en het ontwerp kunnen wij de levertijd inplannen. Grote bestellingen laten wij produceren en verschepen vanuit ons distributiecentrum in Azië. Daardoor hebben wij de mogelijkheid om groot in te kopen tegen scherpe tarieven. In verband met de langere levertijd vanuit Azië plaatsen veel van onze klanten een bestelling voor een jaar vooruit. Door ons centraal gelegen distributiecentrum in Bleiswijk kunnen wij voorraad beheren en verpakkingen binnen 24 uur leveren.